Bacardi - How it all started
We gaan terug naar 4 februari 1862. De familie Bacardi, met Don Facundo Bacardi Masso aan het hoofd, koopt een distilleerderij in Santiago de Cuba. Op dit moment wisten zij nog niet dat zij aan het begin van het wereldberoemde merk zijn begonnen: Bacardi.
Tallozen oude recepten worden overboord gegooid en de familie begint met het maken van eigen unieke blends. Hun revolutionaire productieproces zal de productie van de rum voorgoed veranderen. In Cuba staat de vleermuis, het karakteristieke symbool van Bacardi, voor geluk. Toen Dona Amalia Bacardi vleermuizen zag vliegen in de distilleerderij, wilde ze deze laten terug komen op elke fles. Was het deze mascotte die Bacardi heeft doen laten slagen, ondanks moeilijke tijden? Dat zullen we nooit weten, maar de vleermuis blijft symbool.
Tegenwoordig weten we niet beter dan dat Bacardi het drankje is van de vleermuis en zien we het symbool terug op elke fles en dop. Maar de betekenis ligt dieper, misschien is het drinken van Bacardi wel het teken van voorspoed en geluk, met een betoverende smaak als leuke bijkomstigheid.